Dags igen för en hemlig konstnär på Galleri Kameleont

Idag i Folkbladet: Dags igen för en hemlig konstnär

Vem är lördagens hemliga konstnär
på Galleri Kameleont? Det återstår att se.

Det händer mycket på Galleri Kameleont i Norrköping på lördagen. Det är dels vernissage för en samlingsutställning med tretton konstnärer som tidigare ställt ut på galleriet, samtidigt som projektet Kulturridå med en hemlig konstnär som för en enda dag presenterar ett nytt konstverk på en vägg i galleriet fortsätter.

Dessutom spelar musiker från Bråvikens Balalajkor på galleriet den här lördagen.

– Konstridå är ett projekt som vi har drivit sedan början av förra året. Projektet handlar om att presentera ett nytt konstverk och en ny konstnär vissa lördagar, säger konstnären Sahar Burhan som driver Galleri Kameleont.

Projektet löper parallellt med de ordinarie utställningarna och sammanfaller på lördag med vernissagen på samlingsutställningen.

Det enda Sahar Burhan avslöjar om lördagens hemliga gäst är att det är en svensk konstnär, som kommer att vara på plats i galleriet.

De så kallade minisagerna beskrivs som bara en chans att se det utvalda verket.

Konstnärer som ställt ut på galleriet tidigare och som varit med på minisagerna och som finns med i föreningen Vodka – Vem orkar driva kulturen aktivt i Norrköping – är representerade i samlingsutställningen. Det är konstnärer av olika nationaliteter, från Sverige, Tyskland och Egypten. Några konstnärer medverkar också för första gången.

Konstnärer som har haft minisager på Kameleont under 2016 är bland andra gatukonstnären IRON, Saad Hajo , Anas Homsi (Tyskland), Peggy Palmstedt , Stefan Teleman, Berit Hammarbäck och Dimitris Karamitros.

Susanna Beskow Norgren
Folkbladet, Norrköping

VÄLKOMMEN!
galleri-kameleont

 

Lämna en kommentar